Horkovzdušné fritézy – Jak vybrat správnou…

Horkovzdušné fritézy jsou fenoménem dnešní doby. Zdravě a rychle připravená jídla, právě proto tu jsou horkovzdušné fritézy. Prakticky vše, na co si vzpomenete z kategorie smažených jídel, můžete nyní připravit bez oleje nebo jen s malou dávkou oleje, a přitom jim zachovat chuť a křupavost. Smažený květák, smažený sýr, rybí prsty, ale třeba i pečené kuře, chléb a buchty zvládne horkovzdušná fritéza připravit a nahradit tak částečně i troubu. Ano, horkovzdušná fritéza je multifunkční přístroj, který v kuchyni zabírá minimum místa.

Na trhu je spousta horkovzdušných fritéz různých značek a nyní se nabízí otázka, podle čeho vybrat tu správnou…. poradíme vám.

 

Horkovzdušné fritézy se dělí do tří hlavních kategorií dle způsobu přípravy jídla

  1. Statické

Horkovzdušné fritézy statické využívají k přípravě jídla proud horkého vzduchu.Horkovzdušná fritéza 4 l - digitální - DOMO DO530FR 10

Statické horkovzdušné fritézy jsou specifické v tom, že jídlo v nich při přípravě cirkuluje což vede k nevýhodě možnosti připálení jídla či nerovnoměrné přípravě. Vyhnout se tomu dá občasným otevření fritézy a promícháním jídla.

Statické horkovzdušné fritézy řadíme do levnější kategorie.

Z našeho eshopu horkovzdusna-friteza.cz můžeme nabídnout: Horkovzdušná fritéza 5,5 l - digitální - DOMO DO513FR

  1. Dynamické

Horkovzdušné fritézy dynamické také využívají k přípravě jídla proud horkého vzduchu ovšem s tou výhodou, že jsou vybaveny i lopatkou, která se sama postará o promíchání jídla.

U dynamických horkovzdušných fritéz se tedy o jídlo nemusíte vůbec starat a nemusí vás ani trápit nerovnoměrná příprava pokrmu.

Dynamické horkovzdušné fritézy jsou lepší než statické fritézy, a proto jsou také o několik stovek dražší.

  1. Halogenové

Horkovzdušné fritézy halogenové využívají k přípravě jídla halogenové topné těleso.

Halogenové horkovzdušné fritézy mají zároveň osvětlený vnitřní prostor, což je příjemnou výhodou pro přípravu jídla.

Tyto horkovzdušné fritézy jsou považovány za velmi kvalitní, a proto jsou na trhu tou dražší variantou.

 

Jakmile budete mít jasno jestli zvolíte levnější variantu statické horkovzdušné fritézy či sáhnete po zlaté střední cestě s variantou dynamické horkovzdušné fritézy nebo na horkovzdušné fritéze nechcete šetřit a pořídíte si do své kuchyně halogenovou, tak potom zvažte následující body ať pořídíte horkovzdušnou fritézy přesně na míru.

 

Velikost

Má vaše domácnost 5 členů či žijete ve dvou a stačí vám tak horkovzdušná fritéza malého objemu? Ano, velikost horkovzdušné fritézy zvažte přesně podle toho, kolik jídla, tudíž pro kolik lidí, v ní budete jídlo připravovat.

V nabídce jsou horkovzdušné fritézy od objemu 1,5 litru až p objem 12 litrů. Rozpětí je opravdu veliké, a proto máte možnost koupit ideální horkovzdušnou fritézu. Horkovzdušné fritézy o objemu 1,5 litrů jsou pro přípravu opravdu malého množství jídla. Pokud jste rodina o běžném počtu členů budete spokojeni s fritézou o objemu 3-7 litrů. Pokud ale chcete horkovzdušnou fritézu, ve které chcete připravíte i kuře, potřebujete fritézu o objemu 12 litrů.

 

Malá fritéza v naší nabídce je : Horkovzdušná fritéza 2,6 l - digitální - PRIMO AF2-WS

Velká - rodinná fritéza v naší nabídce je: Horkovzdušná fritéza 5,5 l - digitální - DOMO DO513FR

 

Výkon

Výkon běžných fritéz je v rozmezí od 1400–1800 W. Nižší výkon nedoporučujeme a celkově platí, že čím vyšší výkon, tím rychlejší příprava jídla.

 

Mezi další parametry či funkce které mohou ulehčit celkovou obsluhu horkovzdušných fritéz patří několik doplňkových možností:

  • Časovač
  • LCD displej
  • Možnost mytí fritézy v myčce
  • Průhledné víko

              Horkovzdušná fritéza 2,6 l - digitální - PRIMO AF2-WS 2                                Horkovzdušná fritéza 4 l - digitální - DOMO DO530FR 4

(Pro přesměrování na produkt klikněte na obrázek)

 

Nakombinujte si dle daných parametrů tu nejlepší horkovzdušnou fritézu a přidejte do své kuchyně spotřebič, který budete využívat často a s radostí.