Výhody používání horkovzdušné fritézy

Dejte sbohem nezdravým, mastným jídlům a dopřejte si zdravou variantu jídel, které máte rádi. Tento slogan jistě vídáte jako úvodní každého článku o horkovzdušných fritézách. Je nám potěšením, že zdravé stravování není jedinou výhodou, kterou používání horkovzdušné fritézy přináší.

Pojďme si říct hned několik dalších výhod:

Zdravé vaření 

Ano, opět musíme zmínit tuto hodně významnou výhodu horkovzdušných fritéz. Nic méně tentokrát ji ještě podtrhneme úsporou peněz, které jinak utrácíte za velké množství oleje. Do klasické fritézy se vejdou cca 3 litry oleje a použít se tento olej dá maximálně dvakrát, než se připálí a je opravdu odporný a nechutně nezdravý. Promiňte ty výrazy, ale když si před očima představím přepálený olej, nic jiného mě nenapadá. Pokud vám na úspoře peněz nezáleží, tak ty peníze raději zainvestujte do kvalitního olivového či mandlového oleje, který budete po trochách používat do horkovzdušné fritézy a vydrží vám tak i rok.

Žádné karcinogeny 

Zde nejspíš budeme pokračovat v nechutnosti přepálených olejů.

Určitě jste už slyšeli slovo karcinogeny. Vznikají vlastně z přepáleného oleje a mohou mít v konečném důsledku negativní vliv na vaše zdraví, čemuž se chcete určitě vyhnout. Proto je lepší připravovat jídlo na kapce oleje, případně bez oleje a připravit si zdravější jídlo bez zbytečných karcinogenů.

Bez zápachu při smažení 

Každé smažení, a to ať už ve fritéze nebo na pánvi je doprovázeno specifickým zápachem, který v domácnosti přetrvává i několik hodin po samotném smažení. S horkovzdušnou fritézou se Vám tohle stát nemůže. Při použití horkovzdušné fritézy se do prostoru dostane jen vůně jídla.

Rychlost nadevše 

Přepadne vás hlad nebo se vracíte z výletu, nákupu a prostě potřebujete rychle připravit chutné jídlo? Zapomeňte na zdlouhavé nahřívání oleje ve fritéze nebo velké horkovzdušné trouby. Horkovzdušné fritézy jsou ve většině případů nahřáté již do 3 minut. Navíc do ní jídlo jen vložíte a můžete se jít bez starostí věnovat jiné práci nebo dětem.

Snadná údržba 

Většina horkovzdušných fritéz nabízí možnost mytí jednotlivých částí v myčce nádobí. Pokud ovšem fritéza tuto možnost nenabízí, nezoufejte. Všechny horkovzdušné fritézy jsou vyrobeny z nepřilnavých materiálů pro snadnou údržbu.

Není to jen fritování

Jelikož horkovzdušné fritézy jdou s dobou, stejně jako všechny ostatní kuchyňské spotřebiče. Jistě Vás nepřekvapí, že horkovzdušné fritézy nenabízí úpravu jídla jen fritováním, ale můžete v nich i pohodlně grilovat, péct, a dokonce i sušit ovoce.

 

Poslední výhodu jsme si schovali na samostatný článek – Výhody používání horkovzdušné fritézy - úspora energie a peněz.