Horkovzdušné fritézy aneb zdravé stravování

Horkovzdušná fritéza je absolutní průlom v přípravě potravin zdravým způsobem. Pomocníka v podobě horkovzdušného fritovacího hrnce v domácnosti, ocení jak mladí moderní lidé tak i starší lidé, kteří už jsou nad svým stravováním nucení trochu přemýšlet.

 

Fritovací hrnec na principu horkého vzduchu je zdravou alternativou přípravy hranolek a jiných pokrmů, které je zvykem připravovat smažením. Pokud jsteHorkovzdušná fritéza 4 l - digitální - DOMO DO532FR 3 milovníci smaženého květáku, hranolek, smažených kuřecích nugetek, řízků, ale z důvodu množství oleje, které do sebe spolu s těmito pokrmy dostáváte, si je nemůžete dopřát, tak s horkovzdušnou fritézou právě můžete. Při přípravě se olej nepoužívá vůbec nebo jen jedna lžíce, což při fritování 1 kila hranolek znamená 3 % tuku oleje. Tím, že v pokrmu bude jedna lžíce oleje, zamezíte nepříjemnému připalování a zároveň nemusíte řešit kam se zbylým olejem, který zatěžuje životní prostředí.

Velkou výhodou je, že můžete použít mnoho alternací oleje např. olivový či sezamový, oleje Omega 3, Omega 6 a mnoho dalších. Všechny tyto oleje jsou velmi zdravé a konzumace je u nich naopak žádoucí, protože pomáhají snižovat hladinu cholesterolu a tím prospívají našemu zdraví. Potraviny připravované v horkovzdušné fritéze můžete navíc již v nádobě před samotným fritováním obohatit o všelijaké přísady jako např. semínka, oříšky.

TIP: V horkovzdušné fritéze je možné připravovat i předsmažené hranolky, ke kterým už nepřidávejte žádný tuk!!!

Pokud máte obavy, že se jídlo připálí, můžete zvolit horkovzdušnou fritézu dynamickou. O rovnoměrné fritování a rozprostření malého množství oleje se stará lopatka, která je uvnitř nádoby a pokrm tak pravidelně promíchává. Navíc, některé fritézy mají průhledné víko a vy tak můžete pokrm sledovat, bez jakéhokoliv jiného zásahu.

Ovládání přístrojeHorkovzdušná fritéza 4 l - digitální - DOMO DO530FR 3

Jelikož jsou horkovzdušné fritézy výrobkem moderní doby, nemusíte se bát, že byste si s ovládáním neporadily. Horkovzdušné fritézy jsou často vybaveny LCD displejem s intuitivním ovládáním, které vás samo navede ke zdárnému nastavení přístroje. Jednoduše dáte do nádoby pokrm, který můžete i okořenit, přidáte lžíci oleje, nádobu nasadíte do přístroje a přístroj zapnete. Nastavíte si dobu, po kterou chcete, aby probíhalo fritování a díky časovači na LCD displeji budete mít i přehled, kolik času vám zbývá do konce fritování. O ukončení fritování vás přístroj upozorní zvukovým signálem. S tímto ovládáním si opravdu poradí i méně zruční a starší lidé.

Z řady digitálních horkovzdušných fritéz vám můžeme nabídnout produkt - Horkovzdušná fritéza 5,5 l - digitální - DOMO DO513FR.

 

TIP: O fritézu se nepopálíte, horkovzdušné fritézy jsou vespod vybaveny studenou zónou!!!

 

Údržba horkovzdušné fritézy

S údržbou si není třeba lámat hlavu. Nádoba, vnitřní lopatka i víko jsou velmi snadno odnímatelné a tak je velmi jednoduché součásti umýt v ruce nebo dokonce dát do myčky. Nádoba má nepřilnavý povrch a proto se nemusíte bát připálených kousků.

Horkovzdušné fritézy jsou celkově nenáročné na údržbu, snadné na ovládání a hlavně díky absenci horkého oleje i bezpečné. Ten nejhlavnější parametr horkovzdušných fritéz je přece jen zdravé fritování, protože zdravému stravování se nic na světě nevyrovná.

 

 Horkovzdušná fritéza 4 l - digitální - DOMO DO532FR 7