Horkovzdušná fritéza – Tradiční recept

A TEĎ NĚCO KLASICKÉHO…

Hovězí steak z horkovzdušné fritézysteak

Náročnost: Jednoduché a rychlé.

Suroviny:

  • 4 lžíce změklého másla
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky čerstvě nasekané petrželky
  • 1 lžička čerstvě nasekané pažitky
  • 1 lžička čerstvého nasekaného tymiánu
  • 1 lžička čerstvě nasekaného tymiánu
  • 1 kg hovězího vysokého roštěnce
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy:

Máslo s bylinkami smíchejte v míse a zabalte do potravinové fólie. Takto připravené bylinkové máslo dejte vychladit do lednice na 20 minut.

Vezměte si steaky připravené z hovězího masa a z obou stran je nasolte a opepřete.

Steaky vložte do horkovzdušné fritézy a připravujte při teplotě 200 °C po dobu cca 12 minut pro medium propečený steak.

Přibližně v polovině doby steak otočte pro rovnoměrné propečení.

Potřete bylinkovým máslem a můžete podávat.

Že vám k němu chybí příloha? Využijte horkovzdušnou fritézu naplno a zatímco necháte steaky potit v alobalu, tak si připravte fritované brambory. Pokud jste vyznavači zeleniny, nakrájejte si zeleninu, jaká je vám po chuti a také vložte do horkovzdušné fritézy.

Při přípravě pokrmů v horkovzdušné fritéze se fantazii meze nekladou.