A TEĎ NĚCO KLASICKÉHO…
Hovězí steak z horkovzdušné fritézy
Náročnost: Jednoduché a rychlé.
Suroviny:
- 4 lžíce změklého másla
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky čerstvě nasekané petrželky
- 1 lžička čerstvě nasekané pažitky
- 1 lžička čerstvého nasekaného tymiánu
- 1 lžička čerstvě nasekaného tymiánu
- 1 kg hovězího vysokého roštěnce
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
Máslo s bylinkami smíchejte v míse a zabalte do potravinové fólie. Takto připravené bylinkové máslo dejte vychladit do lednice na 20 minut.
Vezměte si steaky připravené z hovězího masa a z obou stran je nasolte a opepřete.
Steaky vložte do horkovzdušné fritézy a připravujte při teplotě 200 °C po dobu cca 12 minut pro medium propečený steak.
Přibližně v polovině doby steak otočte pro rovnoměrné propečení.
Potřete bylinkovým máslem a můžete podávat.
Že vám k němu chybí příloha? Využijte horkovzdušnou fritézu naplno a zatímco necháte steaky potit v alobalu, tak si připravte fritované brambory. Pokud jste vyznavači zeleniny, nakrájejte si zeleninu, jaká je vám po chuti a také vložte do horkovzdušné fritézy.
Při přípravě pokrmů v horkovzdušné fritéze se fantazii meze nekladou.