Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 9-17 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Kategorie blogu
  • Štítky blogu
Blog
20.06.2021
Polévkovar – jednoúčelový nebo multifunkční přístroj?
Spousta lidí vsází spíše na klasické vaření s hrnci a pánvičkami. Nevadí jim trávit i hodiny v kuchyni, aby mohli naservírovat dobrou a silnou polévku... číst celé
13.06.2021
Polévkovar – recepty
Napadlo nás, že jste se možná rozhodli pro pořízení polévkovaru, ale nemáte úplně fantazii na vymýšlení polévek a rádi byste svou rodiny překvapily n... číst celé
06.06.2021
Raclette gril – článek pro neznalé
V dnešní době trh nabízí hned několik variant grilů a spousta lidí má problém se v nabídce zorientovat a vyhodnotit rozdíly mezi jednotlivými grily. číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Historie a příprava Cappuccina
08.02.2019

Historie a příprava Cappuccina

Italský nápoj Cappuccino se podává v širších porcelánových šálcích. Velmi oblíbené zdobení Cappuccina je technikou latte art. Obrazce v cappuccinové pěně vznikají postupným naléváním mléka do kávy. Cappuccino se často také zdobí kakaovým sirupem nebo kakaem a obrázky se potom dotváří špejlí.

Trochu z historie…

Jméno nápoje je podle hnědého kapucínského obleku. Stroj používaný k výrobě Cappuccina byl vynalezen v Itálii, první patent byl vyroben Luigim Bezzerem v roce 1901. Nápoj byl připravován v Itálii od počátku 20. století a stal se populární v době po druhé světové válce, tlakové Espresso stroje se staly postupně běžnou výbavou kaváren a restaurací. Cappuccino ve své současné podobě vzniklo kolem roku 1950.

Příprava cappuccina

Správný poměr Cappuccina je 1/3 Espressa (20-30 ml), 1/3 mléka a k tomu 1/3 mléčné pěny.

Mléčná pěna? Ta se vytváří právě pomocí výše zmíněných kávovarů. Existuje několik druhů kávovarů, některé dokáží připravit cappuccino zcela samostatně a jiné Vám v přípravě jen pomůžou. Buďto je kávovar (někdy nazýván ,,pressovač,,) vybaven pěnící tryskou, pod kterou stačí dát nádobu s mlékem a kávovar mléko pomocí horkého vzduchu napění, jako třeba kávovar Espresso kávovar pákový - černý - DOMO DO711K. Nebo je kávovar vybaven přímo pěnící nádobou a sám Vám tak vytvoří pěnu a nadávkuje ji na připravovaný nápoj. V tomto druhém případě je nejlepšíEspresso kávovar pákový - bílý - Boretti B402. Tento typ kávovaru je navíc vybaven možností nastavení stupně napěnění.

Finální vzhled cappuccina je v kavárnách často doladěn technikou Latte ArtLatte art

Jde o moderní způsob přípravy kávy (většinou cappucinalatte či jiného nápoje z espressa a mléčné pěny), kdy se naléváním mléčné emulze do espressa na hladině nápoje vytváří různé obrazce a tvary. Obrazce lze také tvořit "kreslením" do svrchní vrstvy mléčné pěny například čokoládou. Finální podoba nápoje je dána vlastnostmi espressa i mléka, kvalitou kávovaru a především také schopnostmi a zkušenostmi baristy, který nápoj připravuje.

Kávovar vám bez pochyb připraví i jiné druhy kávy. Samozřejmostí je espresso ale dále také Caffé latté a nebo Vám může jen napěnit, dětmi oblíbenou, horkou čokoládu do lahodné pěny.

Ať už zvolíte jakoukoliv cestu přípravy Cappuccina, věřte že s našimi kávovary to bude opravdu delikatesa. A jedním kliknutím na tento odkaz se můžete podívat na celou naši nabídku kávovarů.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Proč nakoupit u nás?
  • Rychlé odeslání
  • Spokojení zákazníci
  • Bezproblémové vrácení zboží
  • Kvalitní zboží
Kontakty
(Po-Pá, 9-17 hod.)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz